Απάντηση Κας Μακρυγιάννη στα σχόλια του άρθρου της Espresso 23-8-2003

Σχετική δημοσίευση : Άρθρο Espresso 23-8-2003

Απάντηση προς τον κ. Φωκά

Κύριε Φωκά Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας να προσέχετε το πώς εκφράζεστε αυθαίρετα για την κυρία Μακρυγιάννη. Τα ψυχολογικά προβλήματα αφήστε τα για τον εαυτό σας.

Όσα χρόνια και αν γνωρίζετε την κυρία Ειρήνη Λελέκου – Παππά, δεν μπορείτε να την γνωρίζετε όπως εγώ, που δεν την γνώρισα ποτέ, αλλά την γνωρίζω περισσότερο από σας.

Η Ειρήνη δεν έχει φίλους όπως κι εγώ παρά γνωστούς. Ότι σας βοήθησε στην καλλιτεχνική σας πορεία αυτό είναι άλλο θέμα.  Όταν ο άνθρωπος βρωμάει από το μυαλό του ως τη γλώσσα του το τι θα μεταφέρει βρωμάει ολόκληρος. Δεν φτάνει η εξωτερική ομορφιά στον άνθρωπο παρά είναι δώρο της φύσης όταν ο άνθρωπος τα έχει και τα δυο.

Είστε ανιστόρητος δεν μπορείτε να γνωρίζετε τον ΤΣΕ της Ελλάδος. Μήπως θεωρείτε τον εαυτό σας Αγωνιστή; Μήπως σήμερα πολεμάτε τον κατακτητή από τη  Ελλάδα, σας γράψανε ένα ρόλο και εσείς τον ερμηνεύσατε. Εύκολα κακολογείτε κ. Φωκά ότι ο Άρης Βελουχιώτης ο Αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ δεν έχει ορέξεις στο βουνό; Ο Άρης είτε το θέλετε είτε όχι έχει αφήσει ότι δεν μπορέσατε να αφήσετε εσείς που έχετε ορέξεις και ωραιοπάθεια. Είμαστε πολλά παιδιά από ανθρώπους που έδωσαν στη χώρα μας το αίμα τους. Ο Έρωτας του βουνού είναι η συνέχεια της ζωής.

 

Απάντηση προς τους κατοίκους από το Χιλιομόδι

Οι κάτοικοι του χωριού από το Χιλιομόδι καλά θα κάνουν να μην αναφέρονται στον Άρη Βελουχιώτη. Τα προσωπικά της Ειρήνης Λελέκου – Παππά και του Άρη Βελουχιώτη τα ξέρει μόνο η ίδια και ο ληξίαρχος Γκίκας που έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Το σπίτι του βρίσκεται απέναντι από το σπίτι της κυρίας Ειρήνης Λελέκου - Παππά και σήμερα ζει η γυναίκα του και οι τρείς κόρες του. Είναι πολλά τα κίνητρα και το γνωρίζετε Χιλιομοδίτες. Σας εύχομαι η προστάτιδα σας να σας φυλάει το χωριό σας.

Η κυρία Τζούνου η εγγονή από τη φίλη της Ειρήνης Παππά καλά θα κάνει τις μαρτυρίες από την γιαγιά της να τις κρατήσει για τον εαυτό της. Η κυρία Μακρυγιάννη δεν λέει τίποτα από μόνη της δεν έχει κανένα λόγο απλά μιλούν τα δημόσια έγγραφα.

Η κυρία Παππά μετέβη στα βουνά των Αγράφων δίπλα στον Άρη, τράβηξε το καζανάκι και εξαφανίστηκε σχεδόν 70 χρόνια...

Μια ρήση λαϊκή λέει "καθρέφτη – καθρεφτάκι μου ποτέ μου μην μ’ αφήσεις". Εγώ που σας έδωσα το αρχείο των Άγγλων από το Βελουχιώτη. Τρείς φίλες ήμασταν. Η Ειρήνη, η Φρειδερίκη και η Ελισσάβετ.  Γι΄ αυτό και ο αγώνας κρατάει μέχρι τα δισέγγονα τους. Η εξουσία και η ολιγαρχία είναι μεγάλη υπόθεση για τον άνθρωπο.

Η αγρότισσα – αγράμματη θετή μάνα της Ρηνούλας της είπε: "οι χωριάτες γνωρίζουν πολύ περισσότερα απ΄ αυτούς που ζουν  ανάμεσα  σε στρέμματα και εξουσιαστές..."